top of page

Pantalla Inicial

El primer que ens trobem quan entrem a l’aplicació és el logo de la nostre aplicació, “Student’s Care”, al centre de la pantalla.


A sota, hi ha situat un botó on hi diu “Som-hi”, que serà des d'on els usuaris accediran a l’app. 


Quan s’hagi clicat aquest, l’aplicació enviarà a la persona a l’apartat de registre  on tindrà dues opcions que explicarem a continuació.

També hem afegit el logo de l'app a la pantalla per a una millor estètica.

unnamed_edited_edited.jpg
Desenvolupament de l'app: Bienvenidos
unnamed%20(1)_edited.jpg

Registre o Inici de Sessió

Un cop donem clic al botó “Som-hi!”, ens trobarem amb la pantalla de l’esquerra.

A dalt tenim el botó “Iniciar Sessió” el qual serveix per iniciar la sessió d’un compte ja creat. Al picar-lo anirem directament a una pantalla on, posant nom d’usuari i contrasenya, iniciarem la sessió del nostre compte ja creat. Aquesta pantalla serà explicada més endavant.

A baix veiem el botó “Registrar-se”. Aquest està especialment dedicat als nouvinguts de l’app i, com diu el seu nom, serveix per a registrar-se en aquesta.  Un cop polsat el botó, passarem a la següent pantalla.

Desenvolupament de l'app: Bienvenidos

Dades Bàsiques

Un cop clicat el botó “Registrar-se” (que és el que serveix per crear un compte si no se’n té ningún) trobem el primer apartat de l'enregistrament.


Es presenten una sèrie d’espais a omplir amb les dades mínimes que es necessiten per poder-te identificar (curs, gènere, data d’aniversari i pronoms). Seguidament trobem dos botons, un ofereix no donar més dades i quedar-te a l’anonimat (botó “Següent”). En canvi si triem l’opció “Registra’t per complet”, anirem a la pantalla que ve a continuació.


Cada botó portarà a un apartat diferent.

unnamed (2).png
Desenvolupament de l'app: Bienvenidos
unnamed (3).png

Registre complet

Continuant amb el botó “Registra’t per complet”, arribem aquí.


Per acabar del tot el registre s’ha d'introduir el: nom i cognoms, correu i una foto de perfil. Un cop donades les dades hem de picar al botó que hi ha sota l’apartat de la foto de perfil, anomenat “Següent”. Aquest redirigirà l’usuari a l’última pantalla de registre de l’app.

Desenvolupament de l'app: Bienvenidos

Confirmació de Registre

Finalment, un cop donades totes les dades demanades, l’app ens proporcionarà un nom d’usuari i, per últim, ens demanarà una contrasenya. L’aplicació seguirà un patró per a donar els noms d’usuari.


Per exemple, “usuari1”. La primera persona que iniciï sessió a l’app obtindrà aquest nickname.


Un cop decidida la contrasenya, s’ha de picar el botó  “Registra’t” i ja s’ha acabat el procés de registre.

Ara arribarem al menú principal.

unnamed (4).png
Desenvolupament de l'app: Bienvenidos
unnamed (5).png

Inici de Sessió

En el cas de clicar el botó d’iniciar sessió (segona pantalla explicada) s’arriba a aquí. Proporcionant el nostre nom d’usuari i contrasenya (que haurem obtingut a partir del registre) ja podrem accedir al nostre perfil.


Un cop haguem proporcionat les dades, haurem de polsar el botó “Inicia sessió” (situat al centre de la pantalla) per tenir accés a l’app amb el nostre compte.

Desenvolupament de l'app: Bienvenidos

Pantalla Principal

Un cop tinguem el nostre compte el nostre compte actiu, arribarem al “hall” de l’aplicació. 


Aquí hi podem veure les tres funcionalitats principals de l’app, més l’apartat d’usuari. En els següents apartats explicarem a on ens dirigeix cada botó. De moment, ens centrarem en el botó “Usuari”. En el moment que apretem aquest botó anirem directament a la pantalla de registre / inici de sessió (segona pantalla explicada).

unnamed (6).png
Desenvolupament de l'app: Bienvenidos
unnamed (7).png

Selecció de Tipus d'Assessor

Si triem el botó “Assessors”, veurem com apareix una llista de tots els tipus d’assessor que podem oferir a l'usuari.


El primer de tots és un alumne. Tindrem la opció de triar si volem que ens assessorin alumnes de 4t d’ESO, de 1r o 2n de Batxillerat o de Cicles Formatius.

La segona opció que oferim és contactar directament amb un psicòleg. Aquesta opció és per a casos realment greus.

La tercera, i última opció que tindrem, és parlar amb la direcció de l’escola. Senzillament facilitarem el correu d’algun dels directius del centre a l’usuari.

Desenvolupament de l'app: Bienvenidos

Selecció de Temàtica del Problema

Seguidament haurem de seleccionar la temàtica relacionada amb el nostre problema. Hi han sis opcions a escollir: estudis, orientació, agressió, familiars, problemes amb un mateix, socials. 


Com hem dit anteriorment aquestes seleccions les fem per a poder atorgar un tracte molt més personal i adient a l’estudiant.


Un cop seleccionats assessor i tema, ja podem conèixer el nostre assessor.

unnamed (8).png
Desenvolupament de l'app: Bienvenidos
unnamed (10).png

Conversa amb l'assessor

Després de triar,  podrem escollir quin mitjà de comunicació preferim. Per a comunicar-nos podem utilitzar Whatsapp, correu electrònic, o videoconferències (Meet, Zoom, Hangouts).


Amb la situació de pandemia actual la utilització de programes per fer videoconferències ha augmentat significativament. Conseqüentment, moltes més persones comencen a sentir-se còmodes utilitzant aquestes plataformes.

Desenvolupament de l'app: Bienvenidos

Espai del Punt JIP

Passant a l’apartat del Punt JIP que hi ha a dintre de l’app, primerament veurem aquesta pantalla.


Tenim les opcions d'entrar a diferents apartats de la web, per exemple: la pàgina principal, l’explicació de presentació per saber qui son i què fan, informació jove, de tot tipus, serveis per els joves, participació a reivindicacions, espais pels joves, l’agenda per saber quines activitats es faran i, per últim, el contacte per qualsevol dubte que tinguem.

unnamed (11).png
Desenvolupament de l'app: Bienvenidos
unnamed (12).png

Eines d'estudi

Passant a l’últim botó “Eines d’estudi”, ens trobarem amb aquestes opcions de selecció. Aquestes opcions estan dividides en dos subapartats: l’escola i ajuda per l’estudiant.


A la primera llista se’ns presenten tres opcions. La primera s’anomena: web de l’escola, si hi cliques t’hi porta directament allà. La següent és la del Campus Virtual, que també et porta a l’enllaç d’aquest espai.  L’última és l'Alèxia, on es segueix el mateix procediment anterior.


El segon llistat està pensat per facilitar a l’alumne qualsevol informació estudiantil que necessiti. En primer lloc, oferirem totes les adreces electròniques del professorat del centre (ordenades per cursos). I en segon lloc, proposem el buscador de coneixements, que serà molt útil per a dubtes senzills.

Desenvolupament de l'app: Bienvenidos

Llistat dels correus del professorat

Si escollim el llistat de correus, trobarem les direccions d’E-mail de tots els professors i professores del centre. Aquestes adreces estan classificades per cursos.


El nostre llistat de correus té com a objectiu ser més ràpid i intuitiu que el del Campus Virtual ja que aquest és una recopilació ordenada alfabèticament.

unnamed (13).png
Desenvolupament de l'app: Bienvenidos
unnamed (14).png

Buscador de Coneixements

Per acabar, arribem al buscador de coneixements. Com ja hem dit amb anterioritat, aquesta funcionalitat ens sembla molt útil per a dubtes senzills.


Totes les recomanacions seran fetes pels assessors de l’app, dit d’una altre manera, seran consells verídics i corroborats.

Desenvolupament de l'app: Bienvenidos

Estat actual de desenvolupament

Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
blocks (15).png
unnamed%20(1)_edited.jpg

Menú Principal

Aquesta fotografia ens mostra el “hall” de la nostra aplicació. A partir d’aquests quatre botons tindrem l’opció d’avançar i aprofundir en els diferents apartats i funcionalitats de Student's Care. L’apartat de programació és molt senzill i, evidentment, no hem tingut cap problema a l’hora de dur-lo a terme.

Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
blocks (21).png
Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
unnamed%20(2)_edited.jpg

Registre o Inici de Sessió

Quan entrem a l’aplicació, i haguem polsat el botó “Som-hi”, l’app ens portarà directament a les pantalles de registre / inici de sessió (explicades anteriorment). Aquest apartat serà el més difícil parlant de programació, ja que hem d’aplicar certs conceptes de manera conjunta (Tiny DB, avisos,...).

Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
blocks (22).png
Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
unnamed%20(3)_edited.jpg

Registre Bàsic

D’una banda, si parlem de la programació del botó “Registre complet” (botó 2 a la fotografia), hem creat una variable per cada camp de text. Després, hem programat un avís que saltarà si volem passar de pàgina i les dades no estan completes. Per últim, hem fet que les dades omplertes al camps de text es guardin a un Tiny DB. 


D’altre banda, si mirem el botó “Següent” (botó 1 a la imatge), trobarem la mateixa programació que al botó “Registre complet” però amb la diferència de que aquest ens dirigirà a una pantalla diferent.

Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
blocks (23).png
Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
unnamed_edited.jpg

Registre Complet

Si ens volem registrar al complet:

Trobem uns blocs de programació pràcticament idèntics als anteriors, només amb canvis als noms de les variables i Tiny’s DB. L’apartat de la fotografia de perfil no ha sigut programat ja que no hem tingut la possibilitat d’esbrinar un mètode per revisar-les totes.

Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
blocks (24).png
Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
unnamed%20(4)_edited.jpg

Confirmació de Compte

Com a última pantalla de registre trobem:

Per aquesta última pantalla de registre hem empleat els mateixos blocs que a les pàgines anteriors. Aquest cop només hem hagut de guardar la contrasenya. Això es deu a que ens ha sigut impossible crear un algoritme per a crear tots els noms d’usuari que haurà de construir l’app. També hem afegit un avís en cas de que la contrasenya no s’hagi escrit. Per últim, si cliquem el botó “Registra’m” arribarem al menú principal (ja explicat).

Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
blocks (25).png
Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
unnamed%20(5)_edited.jpg

Inici de Sessió

Si volem iniciar sessió ens trobarem amb aquesta pantalla. Aquest apartat no està complet a causa de la falta d’un algoritme per donar els noms d’usuari. Tot i així, hem programat la part de la contrasenya. Quan l’escrivim al camp de text, l’app buscarà l’arxiu de la que hem donat prèviament al registre. Si la contrasenya escrita és correcta, ja tindrem la sessió iniciada.

Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
blocks (26).png
Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
unnamed%20(6)_edited.jpg

Web del Punt JIP

Continuant amb aquest repàs general dels blocs de programació, tenim l’apartat del Punt JIP. Per a fer-lo hem utilitzat els nostres coneixements sobre variables i llistes a més a més dels links. Aquesta funcionalitat ens ha sigut força senzilla de programar ja que l’haviem treballat a classe anteriorment.

Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
blocks (27).png
Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
unnamed%20(7)_edited.jpg
Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
blocks (28).png
Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
unnamed%20(8)_edited.jpg

Selecció d'Assessor i Temàtica

Passant a l’apartat més important de l’app, tenim la part d’assessorament. A aquestes dues pantalles, guardarem les dades que ens proporciona l’afectat mitjançant un “TinyDB”.


Posteriorment, amb les dades guardades, proporcionarem el correu de l’assessor més adient per al nostre consumidor. Degut a la dificultat de crear un algoritme per proporcionar un correu i de programar un espai online per on parlar, aquestes dos funcions no es trobaran útils a l’app.

Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
blocks (30).png
Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
unnamed%20(9)_edited.jpg

Eines d'Estudi

Per últim, trobem l’apartat d’eines d’estudi. En quant a programació, utilitzem els mateixos

recursos que a la part del Punt JIP (variables, llistes i links).


Com hem dit anteriorment, afegirem totes les adreces de correu electrònic del professorat de l’escola. Degut a la complexitat de dur-ho a terme, aquesta idea no es trobarà de manera funcional a l’app. 


Juntament amb l’opció esmentada al paràgraf anterior, també hem inclós un buscador de recomanacions d’articles i videos que puguin ser útils per als estudiants de qualsevol nivell. Tanmateix, com l’idea anterior, aquesta opció no es trobarà a la nostra app a causa de la dificultat de programar-la.

Desenvolupament de l'app: Nuestros proyectos
bottom of page